top of page
Пошук

Післяшкільне спорядження



Стисло. Для України. Особистий досвід. Для пілота з 20+ годин в небі, і з головою на плечах. Топові Б-шки, описані нижче вимагають зосередженості і звикання. І мають величезний простір для росту майстерності пілота, дозволяючи літати 100+км маршрути.


Крила

Вибираємо критерій оптимізації.


Якість.

Переоцінених брендів немає. Платиш більше, отримуєш більше. Можливо не співмірно, Уявні 80% переплати за 20% якості (тканини, фурнітури, аксесуарів) можуть бути важливими.


Ozone Swift 5/6, Skywalk Chili 4/5, Nova Mentor 4, 5, 6, 7 - вартують себе, якщо метою є змагатись, або просто отримати максимум якості.


Ціна/якість

Sky Country Scooter 2, Axis Comet 3, 4. Я літав лише на першому Скутері, це було вже вильотане, але динамічне і комфортне крило. На другому ж, Діма Павлюченко обльотував мене на Чілі 4 в Грузії. Від Comet 4 за 10 годин польотів - в захваті, вперше злітав на Пікуй на ньому. Порівняти з однокласниками ще належить.

Інші можливі, але не досліджені варіанти - багатообіцяючий BGD Base 2, Phi Maestro.


Ціна

За 600-700 євро можна знайти вживаний Chili 3 або Mentor 4. Питання в доцільності. Для польотів час-від-часу підійде. Але б/в параплани краще купувати з досвідченим другом, який знає що таке продувка, перевірка стропної, і має уявлення, як відрізнити ушатане крило від нормального.

Загальна рекомендація тут - уникати крил старших від 5 років.


Підвіски

Казав би, що з прицілом на маршрутні польоти - кокон, і не вагатись. Але з повноцінним протектором (мусбегом), не з надувним.

Найкращий варіант по ціна/якість, на мою думку, це Sky Country Sector (Race 2).


І звернув би увагу на такі, відносно легкі, універсальні підвіски:

Advance Lightness 3

Woody Valley GTO Light 2

Gin Genie Lite 3

Supair Delight 3


Моє спорядження на час написання посту:

Крила: EN-D Ozone Mantra 3, EN-C Ozone Delta 2, EN-B Axis Comet 4

Підвіска: Advance Lightness 2




8 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
Post: Blog2_Post
bottom of page